MB 60

MB-60 is een modern aluminium systeem bedoeld voor het ontwerpen van een mooie leefruimte. Dit kan zowel een binnen-of buitenontwerp zijn waar thermische behuizing wel van belang is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn met verschillende soorten scheidingswanden, ramen, handmatige en automatische schuifdeuren, draaideuren, balkons, etalages en andere ruimtelijke structuren.

mb60s

De profielen hebben een drie-kamer structuur. De inbouwdiepte van de raamprofielen bedraagt respectievelijk 60 mm (frame), 69 mm (raam) en 60 mm voor de deuren. Dergelijke diepte van het raam en het raambeslag geven na het sluiten aan de buitenzijde het effect van een egaal oppervlak. Door de vorm van de profielen kan men slanke  en resistente raam-en deurprofielen bereiken met een moderne look.

Net als bij het MB-45 systeem is er de mogelijkheid om de profielen, waaronder kozijn, raam en naad, te laten buigen in verschillende gebogen constructies.

De MB-60 wordt gekenmerkt door een lage waarde van de totale warmte-overdrachtscoëfficiënt U, dankzij de toepassing van de kokerprofielen en pakkingen. Deze profielen voldoen aan de thermische eisen voor  materiaal groep 2,1 in geval van vensters, en 2,2 in  geval van deuren volgens DIN 4108.

mb60as

In de systemen, worden er geprofileerde thermische onderbrekingen aangebracht waarvan de breedte gelijk is aan 24 mm (ruiten) en 14 mm (deuren) en gemaakt is van polyamide versterkt met glasvezel.  De vorm van de onderbrekingen verhoogt de stijfheid van de profielen met stabiele einden en zorgt ook voor adequate isolatie in alle weersomstandigheden. De drempel gemaakt van HPVC en de EPDM-dichtingen garanderen een goede thermische isolatie van de deurvleugels evenals lucht-en waterdichtheid.

Het kenmerk van dit systeem is de nauwe relatie tot het raam / deur MB-45 en MB-70 systemen. Door deze systemen en compatibele elementen te combineren kan men vele constructies creëren .Bijvoorbeeld gemeenschappelijke glaslatten, hoekverbindingen, afdichtingslijsten, beglazing en sluitende afdichtingen, sluitingen, scharnieren… Een van de effecten van deze standaardisatie is dat zowel de externe als de interne producten zoals ramen, deuren, enz. dezelfde kwaliteit blijven behouden.