MB 70

 

MB-70 is een modern aluminium systeem bedoeld voor het ontwerpen van een mooie leefruimte. Dit kan zowel een binnen-of buitenontwerp zijn waar thermische en akoestische isolatie wel van belang is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn met verschillende soorten scheidingswanden, ramen, handmatige en automatische schuifdeuren, draaideuren, balkons, etalages en andere ruimtelijke structuren.

De profielen hebben een drie-kamer structuur. De inbouwdiepte van de raamprofielen bedraagt respectievelijk 70 mm (frame), 79 mm (raam) en 70 mm voor de deuren. Dergelijke diepte van het raam en het raambeslag geven na het sluiten aan de buitenzijde het effect van een egaal oppervlak. Door de vorm van de profielen kan men slanke  en resistente raam-en deurprofielen bereiken met een moderne look.

De MB-70 profielen worden gekenmerkt door een zeer lage waarde van de totale warmte-overdrachtscoëfficiënt Uf, dankzij de toepassing thermische onderbrekingen en pakkingen. Dit is van groot belang in tijde van een toenemende vraag naar energiebeheer en de bescherming van het milieu. De waarde van de warmtedoorgangscoëfficiënt van de MB-70 systeem -is afhankelijk van de toegepaste profielen en toebehoren maar varieert tussen 1,5 en 2,39 W/m2K.

In de systemen, worden er geprofileerde thermische onderbrekingen aangebracht waarvan de breedte gelijk is aan 34 mm (ruiten) en 24 mm (deuren) en gemaakt is van polyamide versterkt met glasvezel.

Door de toepassing van onder meer thermisch gescheiden vormen is het niet nodig om de tussenruimte te vullen met polyurethaanschuim of geschuimd styreen om de thermische isolatie te verbeteren. De dichtheid wordt verzekerd door gebruik van speciale pakkingen van tweecomponenten EPDM (synthetische rubber): stevig en samenhangend waardoor de weerstand tegen veroudering verhoogt en het een zeer goede thermische isolatie garandeert. Het MB-70 systeem is het eerste systeem waarin dit materiaal gebruikt werd voor het maken van midden-dichtingen.

Een ruime keuze aan kleuren van het standaard RAL- kleurenpalet maakt het mogelijk om te voldoen aan de behoeften van onze meest veeleisende klanten.